Post-hbo Koudetechniek

Stichting POST HBO Koudetechniek

Over onze stichting

De Stichting POST HBO Koudetechniek is opgericht in 2014 en is een voortzetting en actualisatie van de post-hbo opleiding Koudetechniek die al bijna 70 jaar gegeven wordt. De nieuwe opleiding is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen NVKL, KNVvK, Frixis, SOK en de docenten van de opleiding Post HBO koudetechniek. Deze samenwerkende partijen hebben de belangen van de opleiding Post HBO Koudetechniek ondergebracht in de “Stichting Post HBO Koudetechniek”. Deze samenwerking is uniek in de geschiedenis van de koeltechniek en zegt veel over het belang dat de branche hecht aan een goede koeltechnische opleiding op HBO-niveau. De opleiding is mede tot stand gekomen door ondersteuning van Wij Techniek en de Stichting Gustav Lorentzen Conferentie 2012.

De docenten

Onze docenten zijn allemaal werkzaam in de praktijk en weten dus waar ze over praten. Ze kunnen de lesstof toelichten aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden. Zo ontstaat naast theoretisch inzicht ook praktisch inzicht. 

 

We stellen onze docenten graag aan je voor:

Fons Pennartz

Apparaten en voorzieningen (E2)

Tom Lubbinge

Koel- en vriesruimten (A2)

Peter Jansen

Handling & Regulations PED (M2)

Geert Doonbos

Introductie (I1), Transport (F1), Koel-, vries- en ontdooiprocessen (A3), Praktijkvak (M3);

Kees van Heiningen

Controls (E3)

Edo Wissink

Compressoren (E1)

Jan Gerritsen

Opwekking koude (S1), Compressie koelsystemen / Koudemiddelen (S2/F3); Praktijkvak (M3);

Marjolein Okkema

Levensmiddelentechnologie (A1), Biochemie (F2);

Lieke Koets

Handling & Regulations ARBO (M1);

Bart van der Wekken

Regelingen (S3);

Erik Hoogendoorn

Afstudeerproject (AP)

Structuur

Naast een bestuur heeft de Stichting POST HBO Koudetechniek ook een actieve Werkveldadviescommissie, een examencommissie en een stuurgroep lesmateriaal. Zo borgen wij de kwaliteit en de continuïteit van de opleidingen.

Cursussecretariaat

De coördinatie van de opleiding is in handen van TVVL te Woerden in opdracht van de Stichting POST HBO Koudetechniek. TVVL verzorgt zowel de organisatie van de opleiding als de studentenadministratie. 

Cursussecretariaat en opleidingslocatie Post HBO Koudetechniek

Korenmolenlaan 4

3447 GG Woerden

tel. 088 – 40 10 680

e-mail: cursus@posthbokoudetechniek.nl

De Stichting POST HBO Koudetechniek is ingeschreven bij het handelsregister van de KvK onder nummer 60353929, met als vestigingsadres (geen opleidingslocatie) Ecofactorij 18, 7325WC Apeldoorn.

Onze ‘Hall of Fame’

Met bijzondere dank voor hun inzet hebben wij oorkonden verstrekt aan 2 zeer betrokken mensen die veel voor onze stichting gedaan hebben. 

Schrijf je in!

Schrijf je nu in voor één van onze opleidingen of masterclasses. Na inschrijving ontvang je de definitieve bevestiging via het opgegeven mailadres.