Post-hbo Koudetechniek

Algemene Informatie

Onze opleiding post-hbo Koudetechniek is post-hbo geregistreerd

Je hoort het vast vaker. Termen als hbo-niveau, post-hbo, post-hbo diploma, post-bachelor en MHBO. Het klinkt allemaal geweldig, maar wat is het en wat heb je er aan? 

Onze opleiding Koudetechniek wordt gegeven op post-hbo niveau en staan onder toezicht van de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland (SPHBO). De post-hbo erkenning is niet zomaar een “stempeltje” dat je krijgt. Als je een opleiding als post-hbo erkende opleiding wilt laten registreren dan wordt er getoetst of deze aan de voorwaarden daarvan voldoet. Zo zijn er bijvoorbeeld voorwaarden met betrekking tot het aantal contacturen en het niveau van de opleiding. Ook wordt er gekeken of de opleiding voldoende aansluit bij de beroepsgroep. Na toelating wordt de opleiding in het register opgenomen. Er wordt daarom ook wel eens gesproken over een registeropleiding met een post-hbo registratie. Dit is een beschermd predicaat dat alleen door SPHBO kan worden afgegeven. Erkende opleiding herken je aan het logo van SPHBO. 

Als een opleiding eenmaal geregistreerd is, vindt er periodiek een herkeuring plaats om te kijken of deze nog wel post-hbo waardig is. Een opleider moet daar dus een kwaliteitsborgingssysteem voor hebben. De Stichting heeft hier de werkveldadviescommissie voor die de inhoud van de opleiding controleert en evalueert. 

 

Opleidingslocatie

Onze opleidingslocatie is in het Intechnium pand in Woerden. Hier volg je onze post-hbo opleiding en sommige Masterclasses. Bij de opleidingsinformatie staat aangegeven als dit anders is. 

Cursuscoördinatie 

De coördinatie van de opleiding is in handen van TVVL te Woerden in opdracht van de Stichting POST HBO Koudetechniek. TVVL verzorgt zowel de organisatie van de opleiding, de studentenadministratie en de financiële administratie. 

Geslaagden krijgen een officieel diploma en worden opgenomen in het landelijk register van deelnemers bij SPHBO. 

Er is in de markt helaas nogal wat verwarring, want de termen post-hbo, hbo-niveau of post-bachelor zelf zijn niet beschermd. Iedere opleider mag zijn opleiding zo labelen. Dat wil eigenlijk alleen maar zeggen dat die opleiding volgens de opleider zelf qua doelgroep gericht is op mensen die een hbo-opleiding hebben gevolgd. Deze termen zeggen op zichzelf dus niets over het niveau of de kwaliteit van de betreffende opleiding. Alleen SPHBO erkende opleidingen voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en zijn officieel erkend. Je kan dus alleen een echt post-hbo diploma krijgen als je een door SPHBO geregistreerde opleiding volgt. Zoals de opleiding Koudetechniek bij de Stichting POST HBO Koudetechniek. 

Opleidingsvoorwaarden en Privacy Policy

Lees de cursusvoorwaarden en privacy policy. Heb je na het lezen nog vragen? Bekijk dan hier de veelgestelde vragen.

Schrijf je in!

Schrijf je nu in voor één van onze opleidingen of masterclasses. Na inschrijving ontvang je de definitieve bevestiging via het opgegeven mailadres.