Post-hbo Koudetechniek

Opleiding Koudetechniek

Geregistreerde post-hbo opleiding met waardevol diploma

In de opleiding worden zeer veel facetten van de koudetechniek behandeld. Of het nu gaat om systeemtechniek, toepassingen, kennis van te koelen producten of van componenten en regeltechniek, al deze zaken worden door deskundigen vanuit het veld behandeld.

De cursus is onderverdeeld in een theoretisch en een praktisch deel. Eerst worden veel zaken in theorie behandeld. Deze theorie kan getoetst worden aan een echte NH3/CO₂-installatie waarna in een afstudeerproject theorie en praktijk samenkomen.

Cursus start 17 maart 2025
Erkend post-hbo diploma
Locatie Woerden

Inhoud van de opleiding

Blokken

Binnen het onderdeel Fundamentals wordt ingegaan op de basisbegrippen die voor de gehele keten van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan de samenstelling van koudemiddelen of biochemische aspecten van levensmiddelen. 

Vakken:

– Biochemie

– Koudemiddelen

– Transport

– Uitvoering Koelprocessen

Bij Applications wordt juist ingegaan op het koelproces van het product, hoe gedragen levensmiddelen zich, hoe verlopen de koel- en vriesprocessen en hoe ziet de gekoelde ruimte eruit. 

Vakken:

– Voedselbewaring

– Koel en vriesruimten

– Koel-, vries- en ontdooiprocessen 

De blokken Equipment en Systems gaan in op de koelinstallaties zelf. We beginnen met diverse koeltechnische systemen en het ontwerp ervan. Daarna wordt ingezoomd op de koeltechnische componenten in het Equipment blok. 

Vakken:

– Opwekking koude

– Compressor koelsystemen

– Compressoren

– Controls

– Regelingen

– Apparaten en voorzieningen

Met Handling & Regulation wordt verder ingegaan op de van toepassing zijnde wet- & regelgeving en richtlijnen. Naast bovengenoemde theoretische blokken, verzorgd door praktijkdocenten, is er een tweedaags practicum waar deelnemers aan werkende installaties proeven doen en leren met koudemiddelen om te gaan. 

Vakken:

– PED

– Milieu en Arbo

– Practicum

Vooropleiding

Een succesvol afgeronde technische hbo-opleiding of een technische mbo-opleiding aangevuld met onze koppelcursus of toelatingstoets.

 

Startdatum 

De opleiding start weer op 17 maart 2025. 

 

Duur en locatie

De opleiding wordt gegeven op maandagen van 13.15 uur tot 21.10 uur. De opleidingsduur is 1,5 jaar. De opleidingsplaats is Woerden.

De coördinatie van de opleiding is in handen van TVVL te Woerden in opdracht van de Stichting POST HBO Koudetechniek. TVVL verzorgt zowel de organisatie van de opleiding als de studentenadministratie.

 

Prijs

De opleidingskosten bedragen € 8.900,= excl. BTW. Deze prijs is exclusief lesmateriaal á € 400,= excl. BTW en reis- en verblijfskosten. De opleidingsprijs kan in twee termijnen van 50% worden voldaan. Alle prijzen zijn op basis van prijspeil 2023, de prijzen voor cohort 2024-2025 zijn nog niet bekend.

 

Afstuderen en Diploma

Een uitgebreid afstudeerproject zorgt voor verdieping van de opgedane kennis en draagt eveneens zorg voor een koppeling met de actuele beroepspraktijk. Dit geeft een compleet curriculum voor de deelnemer die daarmee zelfstandig als ontwerper, service specialist, projectleider of adviseur binnen de koeltechnische markt aan de slag kan.

 

Docenten

De lessen worden verzorgd door docenten die zijn geselecteerd op hun praktijkervaring en hun didactische vaardigheden. Ze zijn allen expert of vakdocent die kennis hebben van de praktijk. Zij zijn in staat naast behandeling van de lesstof in de bijbehorende literatuur, de stof aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden toe te lichten. 

Aanvullende informatie

Wij helpen je graag! Neem contact op via onderstaande gegevens of vraag een offerte aan.

Cursussecretariaat Post HBO Koudetechniek

Korenmolenlaan 4

3447 GG Woerden

tel. 088 – 40 10 680

e-mail cursus@posthbokoudetechniek.nl

Geregistreerd post-hbo diploma

De vakken die je volgt tijdens de opleiding worden afgesloten met een tentamen. Daarnaast wordt in groepen gewerkt aan een afstudeeropdracht die wordt afgesloten met een eindpresentatie. Indien beide onderdelen met een voldoende worden afgesloten krijgt de student het Diploma Post HBO Koudetechniek uitgereikt. De opleiding is officieel geregistreerd als post-hbo opleiding bij SPHBO (cpion).

Waarom de opleiding post-hbo koudetechniek volgen:

Het is de enige koudetechnische opleiding op dit niveau in Nederland en België

Je ontvangt een waardevol erkend diploma

Lessen worden gegeven door experts en vakdocenten uit de praktijk

Waarom de opleiding post-hbo koudetechniek volgen:

Het is de enige koudetechnische opleiding op dit niveau in Nederland en België

Je ontvangt een waardevol erkend diploma

Lessen worden gegeven door experts en vakdocenten uit de praktijk

Deelnemen aan de opleiding post-hbo Koudetechniek?

Schrijf je nu in of neem een optie. Het aantal plaatsen is beperkt. De opleiding start elk 1,5 jaar. Heb je nog vragen? Mail ons gerust, wij staan graag voor je klaar.

Schrijf je in!

Schrijf je nu in voor één van onze opleidingen of masterclasses. Na inschrijving ontvang je de definitieve bevestiging via het opgegeven mailadres.