Bij Aplications wordt juist ingegaan op het koelproces van het product, hoe gedragen levensmiddelen zich, hoe verlopen de koel- en vriesprocessen en hoe ziet de gekoelde ruimte eruit. Vakken:
– Voedselbewaring
– Koel en vriesruimten
– Koel-, vries- en ontdooiprocessen
De blokken Equipment en Systems gaan in op de koelinstallaties zelf. We beginnen met diverse koeltechnische systemen en het ontwerp ervan. Daarna wordt ingezoomd op de koeltechnische componenten in het Equipment blok. Vakken:
– Opwekking koude
– Compressor koelsystemen
– Compressoren
– Controls
– Regelingen
– Apparaten en voorzieningen
Met Handling & Regulation wordt verder ingegaan op de van toepassing zijnde wet- & regelgeving en richtlijnen. Naast bovengenoemde theoretische blokken, verzorgd door praktijkdocenten, is er een tweedaags practicum waar deelnemers aan werkende installaties proeven doen en leren met koudemiddelen om te gaan. Vakken:
– PED
– Milieu en Arbo
– Practicum
Een uitgebreid afstudeerproject zorgt voor verdieping van de opgedane kennis en draagt eveneens zorg voor een koppeling met de actuele beroepspraktijk.
Dit geeft een compleet curriculum voor de deelnemer die daarmee zelfstandig als ontwerper, service specialist, projectleider of adviseur binnen de koeltechnische markt aan de slag kan.
DIPLOMA
Elk bovengenoemd vak wordt afgesloten met een tentamen. Daarnaast wordt in groepen gewerkt aan een afstudeeropdracht die wordt afgesloten met een eindpresentatie. Indien beide onderdelen met een voldoende worden afgesloten krijgt de student het Diploma Post HBO Koudetechniek uitgereikt. Naar verwachting wordt de opleiding in de loop van dit jaar geregistreerd als post hbo opleiding bij SPHBO (cpion).

